DAN HYLANDER, KB, Malmö den 27 april 2017

Klicka på bilden, för att se hela bilden

​Det finns nog ingen artist som betytt lika mycket för Kulturbolaget i Malmö som Dan Hylander. Dan var ju den som stod på scen den där februarikvällen 1982 som KBs historia började och nu 25 år senare inför ett relativt stort publikhav en torsdag kväll klev samma Dan Hylander själv upp på scen och drog igång med Från en till en annan som följdes av Aldrig sent att bli ung som faktiskt blev kvällens första allsång.

Kvällens spelning var ju även premiär för det nya bandet vars först låt blev Min älskade stod inför rätten idag (Percys sång). Sen var hit maskinen igång Bella Notte, 21/3, Maria utan man (som nog inte spelats live sedan 83 enligt Dan), Vykort, vykort ja alla de gamla örhängena håller än.

Sina vana trogen lyfte Dan Hylander fram talangen i bandet som bland annat bjöd på en duett Det vet bara jag med körsångerskan My Olasdotter och lite senare en duett med den andra körsångerskan Petra Wahlgren med Elvistolkningen Alltid inom mig (Always On My Mind).

Dan Hylander har ju även skrivet massor av låtar åt andra bl.a. Totta Näslund och den nyligen bortgångne Sven-Erik Magnusson så det var en självklarhet att han tillägnade Så många mil åt honom låtlistan i sig bjöd förövrigt på en hel del “nytt” material men att konserten avslutas med Little Feat covern Willin’ hade man inte ändrat på.

Det är kul att det finns sådana artister kvar ute så att vi som passerat 30 (eller nåt) kan komma ut och roa oss. Och mitt i trängseln uppstod en hel del spontandans bland de äkta paren.

Och ja Svart Kaffe står fortfarande utan reklamkontrakt…

Foto: Michael Lindström

Dan Hylander, sång & gitarr
Ola Johansson, bas
Micke Hujanen, gitarr
Andreas Ekstedt, trummor
Mats Gaffa Karlsson, keyboard & dragspel
Robert Virensjö, keybord
Petra Wahlgren, körsång & viol
My Olasdotter, körsång

Ett lite PS eller nåt så återkommer Dan Hylander till Malmö i augusti.

skriven 2017-04-28

print

Våra samarbetspartners