MALMÖ FF: Hugo Andersson lånas ut till Hobro IK

Annons

Hugo Andersson kom till Malmö FF som tolvåring från Skurups AIF. Efter många utvecklande år i MFF:s ungdomsverksamhet fick han göra allsvensk debut mot BK Häcken för två år sedan och har sedan dess noterats för ytterligare tre framträdanden och ett mål i serien.

I november 2018 skrev han på ett A-kontrakt med föreningen till och med 2022.

Hobro IK inleder den kommande säsongen i den danska andradivisionen i september. Lånet är säsongslångt, vilket innebär att Hugo Andersson är Hobrospelare till och med nästa sommar.

Daniel Andersson, sportchef:

– Vi är nöjda med den här lösningen som vi hoppas och tror blir betydelsefull för Hugos utveckling. Han kommer till en bra miljö och får en duktig tränare i MFF-bekantingen Peter Sörensen, som tog väl hand om Anel Ahmedhodzic under hans tid i Hobro. På samma sätt hoppas vi att Hugo kan få speltid, växa och bli den spelare han har kapacitet att vara.

Hugo Andersson:

– I det här stadiet i min karriär är det prioriterat för mig att få kontinuerlig speltid och det hoppas jag få chansen till i Hobro. Jag har hört mycket gott om tränaren och han var mån om att få dit mig.

– Det är första gången jag kommer lite längre hemifrån och det ger mig en chans att växa även på ett personligt plan. Sist men inte minst vill jag önska mina lagkamrater i MFF lycka till under hösten och på återseende.

© Malmö FF

Skriv ut sidan

Våra samarbetspartners