MJÄLLBY AIF – Marcus Birro blir ansiktet utåt i profilprojektet Jag ÄR MJÄLLBY

Annons

Mjällby AIF fortsätter att ta steg i rätt riktning gällande klubbens varumärke och identitet. Som ett led i ambitionen att utveckla klubben kommer Mjällby AIF starta projektet ”jag ÄR MJÄLLBY” där journalisten och författaren Marcus Birro kommer vara ansiktet utåt i olika former.

-Det är med en väldigt stor portion av nyfikenhet och iver som vi kan lansera detta projekt. Att vi dessutom kan knyta oss till Marcus, som har en hög kompetens och erfarenhet av att hitta intressanta vinklar ur människors berättelser, känns som en fullträff, kommenterar klubbens kommunikationsansvarige Jacob Lennartsson.

Projektet ”jag ÄR MJÄLLBY” har som syfte att fördjupa sig i berättelser ur klubbens historia som har gjort att Mjällby AIF idag ses som en unik fotbollsklubb. För många är det en klubb som rimligtvis inte borde kunna spela elitfotboll, men ändå gör det. Det är en klubb där man pratar om supportrar där klubben är allt för dem och en klubb som oavsett hur dåligt man mår, alltid kommer tillbaka.

Inom det närmaste kommer Mjällby AIF att starta upp en podd med namnet Jag ÄR MJÄLLBY där Marcus Birro kommer att vara programledare. Avsnitten kommer innehålla människor som på något vis haft en roll i skapandet at Mjällby AIF. Utöver podden kommer Marcus även i krönikaform ge oss en bild av hur Mjällby AIF egentligen blivit som den blivit.

– Mitt liv som skribent har fått en ny glans, en ny glädje och en ny mening i och med svensk fotboll. Det är som att hitta den där längtan efter en lång vandring i ett märkligt och iskallt ösregn. Böcker, krönikor, intervjuer, podcast, samtal, lyssnande, passion och kärlek.

– Att få göra detta tillsammans med Mjällby som jag u följt relativt intensivt under en längre tid känns oerhört hedrande. Jag har varit och träffat klubben och människorna runt och i den och är både imponerad och otroligt motiverad att få sätta ord på alla dessa vackra historier från Listerlandet, kommenterar Marcus Birro.

Mjällby AIF tror att detta projekt kommer gynna både våra supportrar och samarbetspartners på ett mycket bra sätt och klubben vill återigen hälsa Marcus välkommen till föreningen.

© Mjällby AIF

Skriv ut sidan

Våra samarbetspartners