AIK återskapar Familjeläktaren

Annons

AIK gör inför säsongen 2019 en större satsning på klubbens familjeläktare i samband med herrlagets hemmamatcher på Nationalarenan Friends Arena. Tidigare år har vi haft olika familjeläktare placerade över flera sektioner. Utmaningen med det har varit att ge bästa möjliga service för besökarna, men också kunna förklara vad som skiljer de olika familjeläktarna åt.

Nu har vi återskapat Familjeläktaren – placerad på södra kortsidan läktare 1. Här är en plats för AIK:are i alla åldrar som vill umgås över generationsgränserna. Men aktiviteterna för både familj och AIK:s ungdomar börjar faktiskt redan innan man kommer in till arenan.

Fair Play Corner

För sjunde året i rad arrangerar AIK Fotboll ett aktivitetsområde utanför Friends Arena i samband med herrlagets hemmamatcher. Från 2019 heter detta område Fair Play Corner. Syftet med Fair Play Corner är att skapa en tryggare fotboll för publik, spelare, funktionärer och övriga besökare. Genom arbetet med Fair Play Corner, som en central mötesplats på arrangemangen, verkar AIK Fotboll för att främja etik, moral och människors lika värde. Tillsammans kan vi skapa en trygg och säker fotbollsmiljö för barn och vuxna.
– Vår målsättning är att erbjuda våra besökare, stora som små, en unik upplevelse innan varje match. Vi har aktiviteter som är anpassade för både barn och vuxna. Vi har även investerat och köpt in ytterligare material för att höja upplevelsen för våra besökare på vårt aktivitetsområde, säger Tanne Nelson, ansvarig för arrangemanget. Aktivitetsområdet på kragen har under åren alltid varit välbesökt och vi tror och hoppas att det kommer fortsätta att vara så även under året. Bedriva ett arrangemang som lockar flera tusen besökare varje år är något vi är stolta över.
Fair Play Corner kommer finnas på varje allsvensk hemmamatch under 2019 på Friends Arena. Mer information finns på hemsidan www.fairplaycorner.se och på AIK Fotbolls officiella hemsida www.aikfotboll.se

Gnagis och Gnagis hörna

Väl inne på Familjeläktaren möter man Gnagis. Vår älskade maskot har i år fått en egen hörna, placerad strax till vänster om entrén. Här finns dessutom många aktiviteter för barn och ungdomar i alla åldrar – allt ifrån ritbord och pysselhörnor till Playstation 4-konsoller.
– Att jobba med familjeläktaren under AIK:s matcher är fantastiskt roligt. Att se till att alla små AIK:are kan följa med sina föräldrar till matcherna och få vara med och påverka deras glädje i pausen är jättestimulerande. Vi strävar alltid efter att alla våra hemmamatcher ska vara en underbar familjeaktivitet, säger Theodora Karantoniou som är en av två ansvariga för AIK:s familjeläktare under matchdag.

Mat och dryck

I anslutning till Familjeläktaren finns både en coffee corner och en större kiosk med texmex-inspirerad meny. Väl på plats bör du alltså passa på att pröva en tacotallrik eller en burrito. Självklart finns ett ordinarie kioskutbud med läsk, popcorn och godis tillgängligt också. Varmt välkomna till Familjeläktaren 2019!

© AIK Fotboll 2019-04-09

Skriv ut sidan

Våra samarbetspartners