LB 07: Renée Slegers blir ny huvudtränare

Annons

I tisdags stod det klart att före detta holländska landslagsspelaren Renée Slegers tar över ansvaret som huvudtränare i LB07.

I våras tog Renée Slegers över ansvaret som huvudtränare i LB07s F19 lag och föreningen har hela tiden sett hennes potential och haft som ambition att Renée skall växa i sitt uppdrag och succesivt ta klivet in i A-lagsmiljön.

Vicky Fredriksson, Klubbchef LB07
” När vi inför säsongen 2019 tog beslutet att ta in en ny huvudtränare i truppen så föll valet naturligt på Renée som vårt första val, och vi är mycket glada över att Renée har accepterat uppdraget som ny huvudtränare för A-laget. I och med den värvningen tar vi inte bara in kompetens utan även en modern ledare med ett helhetstänk som speglar den filosofin kring fotboll, utbildning och individer som vi vill förknippas med.”

Renée Slegers, Huvudtränare LB07
“Jag är mycket glad över förtroendet som LB07 har gett mig. Klubben och jag är överens om riktningen vi behöver ta och vad vi ska stå för. Det finns en stor utvecklingspotential i klubben och laget och jag ser fram emot att börja jobba tillsammans. Jag är övertygad om att en av mina viktigaste uppgifter är att få ut det bästa ur varje spelare och för det krävs en professionell miljö. Vi kommer nu att gå in i en intensiv period med fokus på att få truppen på plats och skapa bästa möjliga förutsättningar för spelarna, på och utanför planen. ”

Renée tog redan igår, tisdag, över både ansvaret och träningarna för A-laget och i nästa vecka presenteras den nya huvudtränaren för F19. Fram tills dessa leder assisterande tränare Douglas Stålhammar och James Esser träningen för utvecklingslagen.

Snabba fakta om Renée Slegers
I mars 2009 debuterade hon i det nederländska fotbollslandslaget. 2011 lämnade Slegers den nederländska klubben Willem II för att spela i det damallsvenska laget Djurgården IF. Mellan 2013 – 2016 spelar hon för damallsvenska klubben Linköpings FC innan hon fick avsluta sin karriär tidigt på grund av olika skador.

© LB 07

Skriv ut sidan

Våra samarbetspartners