HÄXORNA I EASTWICK – kultfilm blir musikal med Peter Jöback

Klicka på bilden, för att se hela bilden

The Witches of Eastwick är romanen av John Updike som på 80-talet filmatiserades och blev till en av decenniets största kultfilmer med samma namn. Berättelsen stöptes om till musikal och sattes för första gången upp på Londons West End. Vi kan nu stolt presentera ”Häxorna i Eastwick” på Cirkus i höst som är något alldeles unikt i dess slag, aldrig tidigare har denna prisbelönta musikal gjorts i Sverige. Premiären är den 19 september på Cirkus i Stockholm.

Efter succén med ”The Phantom of the Opera” är det nu dags för Peter Jöback att göra huvudrollen i nästa stora internationella uppsättning. Musikalen ”Häxorna i Eastwick” är en samproduktion med en av världens största producenter – Cameron Mackintosh – som står bakom succéer såsom Cats, Les Misérables, The Phantom of the Opera, Hamilton, Miss Saigon och många fler.

Denna humorfyllda och spektakulära musikal bygger på John Updikes kultfilm Häxorna i Eastwick med Jack Nicholson, Michelle Pfeiffer, Cher och Susan Sarandon i rollerna. År 2000 hade musikalversionen världspremiär i London på anrika Theatre Drury Lane. Huvudrollsinnehavarna i den svenska uppsättningen har handplockats och auditions har gjorts av det engelska och svenska teamet i samråd med nestorn Cameron Mackintosh. Vi presenterar nu en ensemble med några av Sveriges starkaste scenpersonligheter i höstens trollbindande föreställning.

Peter Jöback ser ni i rollen som den förmögna och fullständigt oemotståndliga ”Daryl Van Horne” – mannen som dyker upp när tre väninnor, uttråkade av sina trista småstadsliv och berusade av lite för starka martinis, fördriver tiden med att drömma om den perfekta mannen. De tre kvinnorna, som på olika sätt är missnöjda med män men samtidigt väldigt olyckliga utan dem är: nyskilda musikläraren ”Jane” (Linda Olsson), ensamstående mamman ”Alexandra” (Kayo) och övergivna bokälskaren ”Sukie” (Vanna Rosenberg). Vad kvinnorna inte vet är att de leker med elden. Är det verkligen en slump att ”Daryl” dyker upp som ett blixtnedslag i den lilla pittoreska staden och är han i själva verket så underbart charmig och förtjusande som det från början verkar? En efter en förförs kvinnorna av hans mystiska sätt, och plötsligt väcks oförklarliga krafter till liv hos kvinnorna och oanade vändningar tar vid…

Peter Jöback var med i världspremiären av ”Witches of Eastwick” på West End i London år 2000, då som den unge pojken Michael. Denna roll spelas nu av Martin Redhe Nord. Nu tar Peter i rollen som ”Daryl”, musikalen till Cirkus i Stockholm och tillsammans med häxorna Linda, Kayo och Vanna har han med sig ett gäng namnkunniga skådespelare; Sussie Eriksson, Jan Mybrand, Hanna Ulvan, Kitty Chan samt en stor ensemble och orkester.

I det kreativa teamet ser vi några av West Ends mest väletablerade namn såsom Rachel Kavanaugh (regi) och Colin Richmond (scenograf och kostymdesign). Översättningen av originaluppsättningen är en omarbetad version av Edward af Sillén som också blir svensk regissör för musikalen.

ROLLER
Daryl Van Horne: Peter Jöback
Alexandra: Kayo Shekoni
Sukie: Vanna Rosenberg
Jane: Linda Olsson
Felicia: Susanne “Sussie” Eriksson
Jennifer: Hanna Ulvan
Michael: Martin Redhe Nord
Clyde: Jan Mybrand
Fidel/Little Girl: Kitty Chan
Samt en stor ensemble och orkester
KREATIVT TEAM
Regi (eng): Rachel Kavanaugh
Regi (sve): Edward af Sillén
Dirigent: Julian Bigg
Koreografi: Andrew Wright
Kostym / Scenografi: Colin Richmond
Showdatum: Premiär den 19 september.
Biljetter: Släpps den 25 mars
Häxorna i Eastwick produceras av: 2Entertain, Krall Entertainment, Vicky Nöjesproduktion, Live Nation, Sinclair Entertainment i samarbete med Cameron Mackintosh.

© Helene Wigren PR Beyond 2019-03-14

print

Våra samarbetspartners