STORFILMER att se fram emot

Andra halvan av filmåret 2018 är igång för full hals, med massor av nya filmer till filmälskarens förfogande! Fram till och med september har vi fått resa håret över en hel del spännande film; “Black Panther”, “Avengers: Infinity War”, “Deadpool 2” och “Mission: Impossible – Fallout” är alla stora produktioner som knockat publiken.

Med bara några månader kvar av året har vi flera intressanta filmer framför oss. Spana in dessa spännande titlar med premiär redan i oktober och november!

Venom – Biopremiär 5 oktober

Handling: Eddie Brock får plötsligt en symbiots krafter, och för att rädda sitt liv måste han låta den fullständigt ta över honom.
En efterlängtad spinoff på Spindelmannen, som följer hans största nemesis Venom. Extra spännande är att Venom i viss mån har karaktären av en skräckis och att Oscarsnominerade Tom Hardy här gör sitt andra inhopp i superhjältevärlden. 2012 spelade han som bekant den synnerligen obehaglige skurken Bane i Batmanfilmen The Dark Knight Rises.

Juliet, Naked – Biopremiär 12 oktober

Handling: Collegeprofessorn Duncan, insnöad på bortglömd låtskrivare tvingas se sin ignorerade fru bli kär i föremålet för sin nördiga idoldyrkan.
Ännu en Nick Hornbyroman har filmatiserat – tänk High Fidelity och About a Boy – och slutresultatet är hur charmigt och roligt som helst. Bättre feelgood än så här lär inte släppas i höst- och vinterrusket, och de tre huvudrollsinnehavarna med Rose Byrne i spetsen är förstås alla lysande.

The Girl in the Spider´s Web – Biopremiär den 26 oktober

Handling: Uruguaybördige Fede Alvarez, mannen bakom starka skräckisarna Evil Dead (remaken) och Don´t Breathe tar Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist direkt till bok fyra där de tar itu med ett ryskt brotssyndikat vid namn Spindelsällskapet
Claire Foy från tv-serien The Crown och vår egen Sverrir Gudnasson har tagit över huvudrollerna från Rooney Mara och Daniel Craig, vilket förmodligen tar en stund att vänja sig vid. Men trailern ger onekligen mersmak.

Bohemian Rhapsody – Biopremiär 31 oktober

Handling: Vi följer det legendariska rockbandet Queen och dess frontman Freddie Mercurys resa, från den lilla scenen till en av de mest kända spelningarna någonsin – på Live Aid 1985.
Det är dags att Queen gestaltas på den vita duken. Rami Malek från tv-serien Mr. Robot spelar Freddie Mercury och visst ser han ut som sångaren. Extra mycket fokus läggs på en viss låt, som höjde ribban för experimentell rockmusik.

Grinchen – Biopremiär den 9 november

Handling: Den grönpälsade odefinierade grinchen stjäler julen mitt i julruschen, men en liten flicka får honom att göra bot och bättring.
Tro det eller ej, men hela arton år har gått sedan Jim Carrey briljerade som den julhatande grinchen i Ron Howards How the Grinch Stole Chrismas. Det är väl tveksamt om Illumination, filmbolaget bakom Dumma migfranchisen kan överträffa denna klassiker, men historien förtjänar hur som helst att berättas en gång till. I alla fall i jultider.

Fantastiska vidunder: Grindewalds brott – Biopremiär den 16 november

Handling: Newt Scaamander värvas av sin lärare Albus Dumbledore för att stoppa den onde Grindewald från att lära upp renblodiga trollkarlar att styra över alla i avsaknad av magiska krafter.
Tvår år efter den första av J.K. Rowlings Harry Potterprequels återkommer Eddie Redmayne i rollen som Newt Scamander. Som en yngre Dumbledore syns Jude Law medan Johnny Depp får ge utlopp för sin inre skurk som Grindewald.

Mortal Engines – Biopremiär den 7 december

Handling: Unga Hester Shaw slår sina påsar ihop med laglösa Anna Fang och Tom Natsworthy, en utstött för att göra revolution mot en gigantisk hjulförsedd stad.
Philip Reeves futuristiska universum, modell efter katastrofen i steampunkkostym har blivit storbudgetfilm. Det hela är producerat av självaste Peter Jackson, men frågan är hur goda oddsen är för att en ny sci-fifranchise för young adultpubliken ska bli en hit. För varje Hunger Games har det trots allt kommit minst tre, fyra fiaskon, typ The Host, The Giver och nu senast The Darkest Minds.

Aquaman – Biopremiär den 14 december

Handling: Aquaman står i egenskap av tronarvinge i begrepp att ta över sitt undervattensrike Atlantis, men måste samtidigt också konfrontera mänskliga havsskövlare, ärkefienden Black Manta och en revolt bland sitt eget folk.
Drygt ett år har förflutit sedan Warner och DC släppte sin senaste film Justice League. Alldeles för länge, kan tyckas. Men den som väntar på något gott väntar väl sällan för länge. Dessutom har responsen på den första trailern med Jason Momoas coole Aquaman med all rätt varit riktigt positiv.

Highwaymen – Netflix – Premiär 2018

Handling: Två pensionerade poliser återgår till arbete för att fånga det ökända banditparet Bonnie och Clyde.
Bland alla nya filmer att streama har Netflix här något alldeles extra i görningen. Kevin Costner producerar och har huvudrollen bredvid folkkäre Woody Harrelson. Till och med Oscarsbelönade Kathy Bates medverkar. Deras tveklöst största rollista hittills i egenproducerad film.

Creed 2 – Biopremiär 21 november (USA)

Handling: Adonis Creed, nybliven mästare i sin viktklass, ställs nu mot Rocky Balboas gamla rival Ivan Dragos son Viktor.
Sylvester Stallone vägrar ställa in handskarna i skåpet för gott, likaså fortsätter Rocky-filmerna att fortsätta produceras. Den första Creed-filmen mottogs väl hos både publik och kritiker. Samma gäng återvänder, och vår svenske stjärna Dolph Lundgren repriserar sin roll som Ivan Drago. Succé? Troligtvis!

Vilken av dessa filmer ser du mest fram emot?

Skriven 2018-10-01

Skriv ut sidan

Våra partners