ARCTIC MONKEYS, Royal Arena, Köpenhamn den 27 juni 2018

Som förband under denna turné har Arctic Monkeys valt Tame Impalas Cameron Avery. Cams drömska psykadeliska pop påminner på debutplattan lite om en ung Leonard Cohen. Live är det lite mer singer/songwriterstuket men nån större önskan att få höra mer föddes dock inte.

Att Arctic Monkeys skulle sälja ut Royal Arena i Köpenhamn trodde jag aldrig men det gjorde de denna kväll efter det att Sverige vunnit sin grupp i fotbolls VM. Gruppen befinner sig ute på en turné för att promota det senaste albumet Tranquility Base Hotel + Casino. Plattan känns lite annorlunda än deras tidigare material lite loungigare precis som titeln antyder men detta hindrade inte de 10.000 som kom till kvällens event.

Arctic Monkeys körde igång med nya Four Out of Five för att sen fortsätta med deras hittills största hit Do I Wanna Know? efter detta var det fullfart framåt. Låtar som Why’d You Only Call Me When You’re High? och I Bet You Look Good on the Dancefloor dök ju också upp. Under She Looks Like Fun fick Arctic Monkeys hjälp av Cameron Avery Kvällen avslutades med R U Mine?.

Det var ingen direkt show som publiken i Royal Arena fick beskåda scenen påminde ju mest området framför duken på en gammal klassisk biograf i art deco stil och mycket till mellansnack från Alex Turner bjöds det inte heller på det var väl bara tacket till Cam och sedan några tack vid slutet. Artic Monkeys är ju ett 4-manna band men på denna turné var de 6 eller 7, som mest var de 9 på scen så tappade lite koll på det läget.

Skriven 2018-06-27

Skriv ut sidan