EAGLE-EYE CHERRY är tillbaka!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Från världens största arenor till välbehövlig paus – Eagle-Eye Cherry är tillbaka!
Ny singel ”Streets of you” release 25 maj

Vi har hört och sett det förr, artister som tar pauser efter stora framgångar. Efter tre släppta album följt av en världsturné och medverkan i världens största TV-showerna kunde Eagle-Eye Cherry lugnt och tryggt ta sig en välbehövlig paus. Han hade gjort precis allt som gick att göra!
– Jag kommer ihåg att jag var nära att säga nej till ett gig på grund av att jag kände mig helt slut, men efter övertalning satte jag mig på ett Concorde till New York och gjorde giget. Väl på plats på Madison Square Gardens scen tänkte jag ”Hur fan kunde jag säga nej till det här?” Det var strax därefter jag kände att jag behövde pausa, säger Eagle-Eye Cherry.
Nu är han tillbaka och den 25 maj släpps singeln ”Streets of you”

Ingen kan ha undgått att höra ”Save Tonight” som streamats över 140 miljoner gånger på Spotify och fortfarande spelas på radio världen över. Världshiten släpptes först i Sveriges och nådde amerikansk mark sommaren 1998, succén var ett faktum och samma år blev singeln USAs mest spelade låt på radion. Efter 6 års turnerande med tre album runt om i hela världen utan uppehåll, tog Eagle-Eye Cherry en paus, bildade familj och slog sig till ro.

När artisten besökte Nashville och den legendariska studion Black Bird hittade han inspirationen och drivet till att göra musik igen. Väl hemma i Sverige började idéerna ta form och tillsammans med Ollie Olson, David Lindgren Zacharias och Anders Pettersson skapades ”Streets of you” som är första singeln från kommande album som släpps i höst.

Eagle-Eye Cherry beskriver vad nya låten handlar om:
– Låten handlar om ett uppbrott från en kärleksrelation, om hur man försöker att gå vidare men minnena av denna person finns överallt, vilken gata man än går på så påminner dem en om sin tidigare relation. Något som jag tror alla kan relatera till.

© OABBA PR

print

Våra samarbetspartners