KIMO LI, The Roulette Formula: How to Predict the Exact Number (Trafford Publishing)

Kimo Li menar att roulettspelets utfall inte är helt och hållet slumpartat utan att det går att finna mönster och system för att beräkna sannolikheten för att ett visst nummer eller en grupp av numren ska dyka upp härnäst. Boken är intressant, men givetvis ska den läsas med viss skepsis.

Roulette och Dostojevski

Roulette har under årens gång blivit ett av världens mest välkända kasino- och hasardspel. Förmodligen på grund av sitt enkla och indragande koncept. Att mästarförfattaren Fjodor Dostojevski skrev en självbiografisk roman under namnet Spelaren, om hans egna roulette-missbruk, eller att alla numren på hjulet bildar djävulens tal 666, har säkert haft en viktig roll i det hela.

Numerisk och odddsbaserad inramning

Roulette är också ett förföriskt spel byggt efter ett slags avancerat lyckohjulsmodell. Strax innan den lilla vita kulan dansar över siffrorna i det djupa bordshjulet, väljer spelaren att placera sina spelmarker på en intilliggande gröna bordsdukens olika fält. Inramningarna är numeriska- och oddsbaserade. Landar kulan i den numrerade skåra som motsvarar spelarens insats, vinner spelaren.

Spela roulette gratis

Bordsduken har följande fält: olika rutor för nummer 1-36, en för udda tal, en för ojämna tal, en för röd färgskåra, en för svartskåra, tre rutor för olika rader av siffror och tre rutor för olika grupper av siffror. Slutligen finns en avskild ruta för siffran noll, som är det enda numret i roulettskålen med grön bakgrund. Spelaren väljer själv hur många marker hon vill spela med och hur hon vill placera ut dessa. Det går alltså att spela på hur många olika siffror och kombinationer som helst. För att få en känsla för spelet innan du läser Kimo Lis bok kan det vara en bra idé att spela roulette gratis och se hur det fungerar. Hur man bettar och hurdana spelets regler är. Särskilt sett till alla strategier som Li går igenom, är det bra att ha en grundläggande känsla för hur oddsen ser ut och upplevs. På så sätt kan du enklare ta till dig av och förstå hans diskussioner.

Strategier för att förutse

Kimo Li hävdar i sin bok, även om han garderar sig något, att det i viss utsträckning går att förutse vilket nummer eller vilken färg kulan ska landa på. Han går igenom klassiska strategier, som Martingals, där spelaren dubblerar insatsen vid varje förlust. Om hon till slut vinner får hon alla pengar tillbaka plus vinsten för det första bettet.

Överlag går Lis metod ut på att registrera vilka nummer och färger som har varit och därefter placera sina bett efter sannolikheten vad nästa fack kulan landar på blir. Exempelvis, har det varit fem stycken udda nummer i rad, kan det vara dags att börja spela på att nästa blir jämnt. Här kan också spelaren växla över till en Martingal om hon så önskar. Sannolikheten är i detta fallet på spelarens sida, men i längden vinner alltid huset. För att kunna lämna med vinst, måste man helt enkelt veta när det är dags att dra sig tillbaka.

Välskriven, men något kompakt

Det är en avancerad strategi som spelarn först bör träna upp med gratis spel. Eftersom spelaren bettar låtsaspengar kan hon varken vinna eller förlora något, men hon kan få en bra förståelse för spelets natur och samtidigt utforska Kimo Lis strategier. Hans bok är bra och välskriven, men kanske något kompakt för den som inte redan är invigd.

Recension publicerad i samarbete med Filmtopp Media.

Skriven 2018-05-21

Skriv ut sidan

Våra partners