LARS WINNERBÄCK avslöjar sommarturnéns Special Guests

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det är dags för ett nytt kapitel i berättelsen om Lars Winnerbäck när han ger sig ut på en omfattande skandinavisk sommarturné. Vintern 2016/2017 gjorde Lars en rad avskalade framträdanden på konserthus runt om i Skandinavien men till sommaren är det åter dags att turnera med band och stor scenproduktion.

På turnén kommer ett flertal artister att följa med som special guests. Varje artist kommer genomföra en konsert på ca 60-75 minuter innan Winnerbäck går upp på scen. Det blir med andra ord flera underbara helkvällar i sommar!

Special guests blir Lisa Ekdahl, Anna Ternheim, Miss Li, Bob Hund, Melissa Horn och Per Persson och nya Packet.

Här är hela Lars Winnerbäcks sommarturné 2018:
29 juni LINKÖPING, Linköping Arena Special guest Lisa Ekdahl
6 juli TÖREBODA, Törebodafestivalen
7 juli OSKARSHAMN, Latitud 57
8 juli RONNEBY, Brunnsparken Special guest Anna Ternheim
13 juli VARBERG, Södra Fästningshörnan Special guest Miss Li
14 juli GÖTEBORG, Trädgårdsföreningen Special guest Miss Li
20 juli HELSINGBORG, Sofiero Special guest Bob Hund
21 juli YSTAD, Öja Special guest Anna Ternheim
22 juli BORGHOLM, Slottsruinen Special guest Melissa Horn
23 juli BORGHOLM, Slottsruinen Special guest Melissa Horn
25 juli RÄTTVIK, Dalhalla
26 juli RÄTTVIK, Dalhalla
27 juli HUDIKSVALL, Hudikkalaset
28 juli HÖGA KUSTEN, Skule Naturscen Special guest Per Persson och nya Packet
29 juli GÄVLE, Furuviksparken
2 augusti TØNSBERG (NO), Foynhagen
3 augusti TRONDHEIM (NO), Olavsfestdagene
4 augusti OSLO (NO), Salt
10 augusti HUSKVARNA, Folkets Park Special guest Miss Li
11 augusti ÖREBRO, Gustavsvik Special guest Lisa Ekdahl
15 augusti BERGEN (NO), Bergenhus Festning
17 augusti BODØ (NO), Parkenfestivalen
18 augusti UMEÅ, Hedlundadungen Special guest Melissa Horn
25 augusti STOCKHOLM, Zinkensdamms IP Special guest Miss Li

Lisa Ekdahl:
Debutalbumet “Lisa Ekdahl” från 1994, som innehöll hitlåten “Vem vet”, belönades med tre Grammisar och sålde fyrdubbel platinum. Hon släppte 2006 albumet ”Pärlor av glas” (Lisas sjätte album på svenska, producerat av Lars Winnerbäck). Sedan följde utländskt skivkontrakt, låtskrivande på engelska, utsålda utlandsturnéer och mycket resande. Lisas medverkan i populära TV-programmet ”Så mycket bättre” ledde till att hon började skapa musik på svenska igen. 2017 släppte hon albumet “När alla vägar leder hem” och gjorde en omfattande turné under våren och sommaren.

Anna Ternheim:
Slog igenom med albumet “Somebody Outside” 2004 och åkte tillsammans med Winnerbäck på en lång akustisk konserthusturné den hösten. Albumet belönades med en Grammis och P3 Guld-pris i kategorin “Årets nykomling” året därpå. 2016 gjorde Ternheim och Winnerbäck ett radioprogram, Framåt midnatt. 2017 släppte hon sitt sjunde album.

Miss Li:
Det har varit ett hektiskt år för Miss Li, och sedan releasen av singeln “Aqualung” i januari 2017 har hon genomfört en sommarturné, släppt ytterligare 3 singlar, spelat in en turnédagbok och nu i vår åker hon ut på vägarna igen med ett nytt album. 2007 spelade Miss Li och Winnerbäck in populära duetten “Om du lämnade mig nu”.

Bob Hund:
Bob Hund firar i år 25 år som band. Givetvis ska jubileet också uppmärksammas i bandmedlemmarna Thomas Öberg och Jonas Jonassons hemstad Helsingborg. Redan 2001 spelade Bob Hund och Lars Winnerbäck tillsammans i Helsingborg då de båda ingick i Kalasturnén.

Melissa Horn:
2018 är det 10 år sedan Melissa Horn debuterade med albumet “Långa nätter”. Sedan dess har hon med sitt intima och djupt personliga låtskrivande byggt upp en stor och hängiven publik. Idag är hon en av Skandinaviens största artister och spelar ständigt för utsålda hus, senast på en stor soloturné hösten 2017 då hon bland annat fyllde tre Cirkus i Stockholm. 2008 släppte hon låten “Som jag hade dig förut” där Winnerbäck gästar.

Per Persson och nya Packet:
Hösten 2014 sa Perssons Pack tack och hej med två slutsålda spelningar på Nalen. Persson fortsatte sedan med sologig och turnerade flitigt, tills han våren 2017 återigen blev sugen på att spela med ett band. Per Persson och nya Packet blev ett faktum. I december 2017 släpptes singeln “Hälsingevind” och under 2018 väntar mer musik och turné. “Nya” Packet består av: David Nyström på klaviatur, Niclas Frisk på gitarr, Martin Tronsson på bas och Norpan Eriksson på trummor.

© United Stage Artist

print

Våra samarbetspartners