UNION CARBIDE PRODUCTIONS återförenas för två exklusiva konserter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ett av Sveriges mest mytomspunna rockband är tillbaka för ett tillfälligt besök i samtiden. Ebbot Lundberg återförenas i sommar med sitt första band Union Carbide Productions för två exklusiva konserter.

Union Carbide Productions debuterade 1987 med skivan “In The Air Tonight”. Bandet gjorde sig snabbt världskända för sin märkligt provokativa image, kaosartade framträdanden och energiskt drivna rock’n’roll. Alltid ledda av sin karismatiske frontman Ebbot Lundberg.

Med en bakgrund i Göteborgs nyrika förorter byggde bandets medlemmar upp en image av vilsna och alienerat destruktiva yuppiekids på jakt efter kickar. Med inspiration från Captain Beefheart, The Stooges, Wham, Black Flag och Love stack Union Carbide Productions ut i 80-talets sterilt överproducerade musikvärld och vitaliserade rockmusiken. Bland deras fans kan Kurt Cobain, Sonic Youth och Pussy Galore nämnas.

Union Carbides korta, kaotiska karriär och fyra klassiska album har varit en avgörande inspiration för skandinaviska artister som The Hellacopters, Turbonegro och Broder Daniel.

När Union Carbide Productions splittrades 1993 gick dåvarande bandmedlemmarna Ebbot Lunberg, Ian Person och Björn Olsson vidare för att bilda The Soundtrack of Our Lives. 2003 återförenades de för en hyllad spelning på Hultsfredsfestivalen som idag har klassikerstatus.

Nu är bandet tillbaka för ett tillfälligt återbesök i samtiden, lagom till 25-årsdagen av deras splittring samt 30-årsditot för deras första USA-besök 1988. Vid två tillfällen i sommar kommer publiken bjudas på en temporär urladdning från Union Carbide Productions.

“Det kommer att handla om det vi gjorde på 80-talet, dvs de två första plattorna, plus att vi kommer, som ett litet 30-årsjubileum, att offentligt släppa livespelningen vi gjorde på CBGB i New York 1988 på vinyl och kanske även en ny singel”, säger Ebbot Lundberg.

Union Carbide Productions 2018
24/8 Göteborg, Liseberg
6/9 Stockholm, Gröna Lund

© United Stage Artist

print

Våra samarbetspartners