THE KILLING OF A SACRED DEER – Trailern!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter Dogtooth och The Lobster, båda mångfaldigt nominerade och prisbelönta på festivaler världen över, räknas Yorgos Lanthimos till de stora namnen inom nutida film. Han vann manuspriset i Cannes för sitt senaste alster The Killing of a Sacred Deer, som också nominerades till Guldpalmen. Nicole Kidman och Colin Farrell har huvudrollerna i detta mardrömsliknande drama, inspirerat av hämndmotivet i Euripides Iphigenia in Aulis.

Farrell spelar den framgångsrike kirurgen Steven, som utåt sett verkar lycklig med sin hustru Anna (Kidman) och barnen Kim och Bob (Raffey Cassidy och Sunny Suljic). Men han är samtidigt bäste vän med sextonårige Martin (Barry Keoghan från Dunkirk). Denne allvarligt lagde tonåring hälsar på Steven på sjukhuset, dyker upp i hans hem och bjuder hem honom till middag med sin ensamstående mamma (Alicia Silverstone). Martin verkar ha någon hållhake på sin framgångsrike vän; frågan är vad den udda vänskapen grundar sig i, och vad den kan få för konsekvenser.

Flera som sett The Killing of a Sacred Deer beskriver den som en skräckfilm, Lanthimos själv tycker att komedi är en lika rimlig genrebestämning. Det jag försökt göra med mina filmer är att skapa något som på en gång är roligt, förfärligt, tragiskt och våldsamt, sade han när filmen hade världspremiär i Cannes i år.

Svensk biopremiär 10 november

© Scanbox Entertainment

print

Våra samarbetspartners