BEATRICE ELI på turné

Klicka på bilden, för att se hela bilden

“Careful” är Beatrice Elis nya singel. Den är skriven av Beatrice Eli och producerad i samarbete med VAZ.

Beatrice Eli gör MIDI-punk, ett slags motstånd till det svåråtkomliga och polerade. Behovet att inte vilja definiera sitt hantverk eller vara rädd för komplexiteten i sitt musikaliska uttryck samt viljan att utforska just detta i sig själv, i skapandeprocessen och på scen, allt detta bevisar att Beatrice är någon att hålla ett öga på. Hon har sagt att “produktionen är som kläderna och själva låten är kroppen” – vilka vägar hennes musik än kommer att ta den här gången så kan du med säkerhet veta att kärnan kommer att vara stark, vital och bestående popmusik. Det är med spänning och nyfikenhet som vi ser fram emot vad Beatrice Eli har i beredskap för oss under 2017.

Efter att ha släppt sin EP “It’s Over” under 2012 släppte Beatrice 2014 sitt debutalbum “Die Another Day”, albumet blev kritikerrosat i både svensk och internationell press, erövrade förstaplatsen på Itunes svenska albumlista, hitsinglarna “Girls”, “Moment of Clarity ” och “Trust Issues” släpptes och hamnade på A-rotation på P3.

Eli blev omnämnd som “debutanten som redan kallas en ikon” när hon tilldelas 2014 års stipendium från Svenska Musikförläggarföreningen, hon vann ”Bästa Pop” på P3 Guld, liksom ”Bästa Nykomling” i Dagens Nyheters Kulturpris under kategorin ”Musik”. Hon var också Grammis-nominerad för “Bästa Pop”, “Bästa Nykomling” och “Bästa Video” (“Girls”), tillsammans med flera andra nomineringar som ”bästa album”, “bästa pop”, “bästa nykomling” och “bästa låt” för olika publikationer och galor. Med dessa utmärkelser, utsålda konserter och framgångsrika festivalspelningar bakom sig är Eli nu tillbaka i studion och producerar sitt kommande material.

Det kommer vara hårt tryck på biljetterna som släpps fredag 24:e mars kl 10.00.

Datum:
28:e april Göteborg, Pustervik
30:e april Uppsala, V – Dala / Kvalborg
5:e maj Stockholm, Debaser Strand
6:e maj Malmö, Moriska Paviljongen

© Appelgren Friedner

print

Våra samarbetspartners